دستگاه اسکنر اثر انگشت، کارت‌خوان و تب سنج

برای احراز هویت بیومتریک افراد در سیستم‌های مدیریتی و نظارتی (سامانه کنترل تردد ، سامانه حضور و غیاب و ...) نیاز به دستگاه‌های اسکنر مربوطه می‌باشد تا با اسکن و ارسال اطلاعات به نرم‌افزار مربوطه، احراز هویت فرد انجام گیرد. دستگاه‌های اسکنر انواع مختلفی دارند از جمله اسکنر اثرانگشت ، اسکنر بارکد ، اسکنر عنبیه چشم ، اسکنر کارت RFID و ...

اسکنر

اسکنر سخت‌افزاری است که برای دریافت اطلاعات بیومتریک افراد جهت احراز هویت آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه قادر است اطلاعات بیومتریک افراد مانند اثر انگشت را ثبت ‌کند. اگر برای صدور پاستورت خود به پلیس 10+ مراجعه کرده باشید، احتمالا از شما خواسته شده انگشتان دست خود را یکی یکی روی یک صفحه شیشه‌ای قرار دهید. این صفحه همان اسکنر اثر انگشت است که از خطوط روی انگشتان شما تصویربرداری می‌کند. به این ترتیب احتمال سوء استفاده از پاسپورت به حداقل می رسد و اداره گذرنامه اطلاعات بیومتریک افراد مختلف را در دیتابیس خود نگهداری می‌کند.

بیومتریک چیست و چه انواعی دارد؟

برای داشتن درک بهتری از اسکنر بایومتریک بهتر است کمی با اصطلاح "بیومتریک" آشنا شوید. بیومتریک به ویژگی‌های فیزیکی و رفتاری انسان اشاره دارد که می‌توانند برای شناسایی فرد، مورد استفاده قرار بگیرند. ویژگی‌های بیومتریک فیزیکی برای هر فرد متفاوت بوده و در طول زمان هم دچار تغییر و دگرگونی نمی‌شوند.

انواع ویژگی‌های بیومتریک فیزیکی شامل چهره، اثرانگشت، کف دست، عنبیه یا شبکیه چشم را شامل می‌شوند.

از ویژگی‌های بیومتریک رفتاری می‌توان به نحوه ضربه‌زدن به صفحه کلید یا صفحه لمسی، امضا یا دست خط و همینطور صدا یا صوت اشاره کرد.

البته اسکنرها تنها محدود به اطلاعات بیومتریک نیستند. مثلا اسکنرهای فروشگاهی می‌توانند بارکد روی کالاها را بخوانند.

انواع دستگاه‌های اسکنر:

اسکنرها انواع مختلفی دارند و طبیعتا کاربردهای متفاوتی هم دارند.

  • اسکنر اثر انگشت (یک انگشتی و 10 انگشتی) در دفاتر پیشخوان
  • اسکنر بارکد‌خوان در فروشگاه‌ها
  • پد امضای دیجیتال در بانک‌ها
  • دوربین یا اسکنر تب سنج در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها
  • اسکنر کارت‌خوان (انواع کارت‌های هوشمند) در گیت‌های ورودی سازمان‌ها و شرکت‌ها برای کنترل عبور و مرور
  • اسکنرهای ترکیبی با قابلیت خوانش کارت و اثر انگشت
بالا